"Video marketing is een succes verhaal!"

.... , de feiten uit de praktijk.

Video Marketing Feiten

De feiten liegen er niet om, Video werkt fantastisch goed voor je website en bedrijf!


Volgens The Guardian zullen bezoekers langer op jouw website zijn en meer interactie met je merk hebben wanneer er video is. Bron. Dit zorgt ervoor dat 70% van je bezoekers, na het zien van een video, je merk positiever ervaren. Bron. En nog belangrijker: uit onderzoek blijkt dat video ervoor zorgt dat je bezoekers bijna 2 keer zoveel geneigd zijn om online iets te kopen. Bron. Daarom zien retailers die voorop lopen met video al dat de daadwerkelijke aankopen met 40% toenemen als gevolg van video. Bron. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Youtube in 2014, na Google en Facebook, de meest bezochte website van Nederland was. Bron.


Een collega uit de VS geeft hier een overzicht van de huidige facts and trends in de vorm van een uitleg animatie.

Video is for everyone. Video statistics by 'Cocoa video'.

Met video kun je gerichte en rijke informatie geven die jouw klanten helpen met hun keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 71% van de onderzochte consumenten (in de VS ) vinden dat video dé allerbeste manier is om product features tot leven te brengen. Bron. Het is ook niet vreemd dat 57% van de online shoppers, nadat ze een goed informerende video hebben gezien, minder geneigd zijn om producten terug te sturen. Bron. En dat scheelt behoorlijk in de papieren, want de retouren zijn immers een steeds groter wordende kostenpost voor webshops. Bron.


Kortom de experts zijn het er over eens: 58% van marketing professionals wereldwijd zeggen dat online video advertenties meer opleveren dan traditionele TV advertenties. Bron. 52% Van de marketing professionals noemen video als HET type voor content marketing met dé beste ROI. Bron.

"Show Me Something" An Infographic Exploration of Video Engagement, April 2014. By Shutterstock
Wat de experts zeggen
Tijdens de Ecommerse dagen vertellen diverse experts over de kracht van video.
In dit filmpje geeft Tom Coronel (autocoureur en top ondernemer) aan waarom hij in video gelooft.

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content